Adres en route

Bezoekadres
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
telefoon: 070-333 96 66
fax: 070-3477941
e-mail: info@kinderboekenmuseum.nl

 
Postadres
Postbus 90515
2509 LM Den Haag

Navigatieadres
(TomTom, Google Maps)
Prins Willem-Alexanderweg 5

 

Route
Het Kinderboekenmuseum is, met het Literatuurmuseum, gehuisvest in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw. De hoofdingang van het complex biedt toegang tot de entree van het museum, deze bevindt zich op de eerste etage. Het gebouw bevindt zich tussen het station Den Haag Centraal, winkelcentrum New Babylon en de Utrechtsebaan. 

Openbaar vervoer
Het museum ligt naast Den Haag Centraal. Het station is bereikbaar met de tram en diverse stads- en streekbussen. Je loopt in 2 minuten van Den Haag Centraal via het Anna van Buerenplein naar het museum. Neem in de stationshal, bij de Albert Heijn, de uitgang naar het plein en steek deze over. Je passeert rechts het gebouw van de Universiteit Leiden en links winkelcentrum New Babylon. Neem de smalle doorgang recht voor je, voor je zie je dan de hoofdingang van het Koninklijke Bibliotheek-gebouw verschijnen. Dit is ook de entree van het Kinderboekenmuseum. Het museum bevindt zich op de eerste verdieping.


Plan je route van huis naar het Kinderboekenmuseum via Openbaar Vervoer Reisinformatie of bel de Inlichtingenlijn Openbaar Vervoer: 0900-9292.

Per auto
Het Kinderboekenmuseum bevindt zich vlakbij de uitvalswegen naar Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Vanaf het Prins Clausplein de A12 richting Den Haag aanhouden en blijven volgen (dit is de Utrechtse Baan). Neem afrit 2 (P-Centrum).

Je kunt je route plannen via Routenet. Gebruik als navigatieadres (TomTom, Google Maps): Prins Willem-Alexanderweg 5

Parkeren
Direct naast het museum kunt u parkeren in parkeergarage Centraal Station/New Babylon. Meer informatie vindt u op de website van QparkKlik hier voor meer parkeergarages in de buurt. 

Per fiets
Fietsen kunnen gestald worden in de rekken onder de hoofdingang van het museum.

Toegankelijkheid
Het museum is volledig toegankelijk met een rolstoel. Voor mindervaliden heeft het Kinderboekenmuseum een rolstoel beschikbaar.

Kikker

Kikker en zijn Vriendjes hebben een vast onderkomen in het Kinderboekenmuseum. De vrolijke tentoonstelling Kikker nodigt uit tot spel en prikkelt de fantasie.

Lees meer

Papiria

Help jij Inktvraat te verslaan? Je krijgt hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. Vanaf 7 jaar.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons