Annie M.G. Schmidt-lezing

30-01-2017

Annie M.G. Schmidt-lezing
Op woensdag 10 mei houdt Rindert Kromhout in het Kinderboekenmuseum de Annie M.G. Schmidtlezing 2017. De titel van zijn lezing luidt: De rattenvanger van Weesp. Om de strekking ervan te duiden citeerde Kromhout uit zijn Soldaten huilen niet: ‘Europa is geweldig, met al zijn schrijvers en schilders en componisten. Die zouden de mensen achterna moeten lopen, dat zouden de echte leiders moeten zijn. Lees! Luister! Kijk! En je zult veel beter begrijpen waarom andere mensen doen en denken zoals ze doen en denken.’

De Annie M.G. Schmidtlezing is al bijna twintig jaar een begrip in de wereld van het kinderboek. Elk jaar geeft een gelauwerd schrijver op persoonlijke wijze zijn visie op de (studie van de) kinder- en jeugdliteratuur. Dit jaar is de eer aan Rindert Kromhout. Kromhout, die voor alle leeftijden schrijft, is al vele malen bekroond. Op humoristische wijze verwerkt hij zijn milde maatschappijkritiek in zijn werk dat zich kenmerkt door de fantastische verwikkelingen en de merkwaardige karakters.

Praktisch
De lezing begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en wordt gehouden in het Kinderboekenmuseum. Na afloop wordt een drankje aangeboden. Toegang bedraagt € 8,50. Het aantal plaatsen is beperkt. 

Kaarten zijn hier online te bestellen


De Annie M.G. Schmidtlezing wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Lezen, het Nederlands Letterenfonds en de Stichting IBBY-Nederland, onder meer uitgever van de publicatiereeks Literatuur zonder leeftijd, waarin de lezing traditioneel gepubliceerd wordt. 

ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons