Poëzieparade

14-01-2017

Poëzieparade
Van 26 januari t/m 1 februari is het Poëzieweek. En waar kun je deze beter vieren dan in het Kinderboekenmuseum? Speciaal voor de Poëzieweek brengen we op zondag 29 januari de Poëzieparade, boordevol gedichten. 

Virtual-reality-ervaring
Bezoek de nieuwe tentoonstelling Als we in woorden voelen, een poëtische virtual-reality-ervaring van dichter Micha Hamel en kunstenaar Demian Albers. Hoe is het om in een gedicht te kruipen en deze te beleven met je zintuigen? Zet de vr-bril op en ontdek het!

Workshop Puzzling Poetry
Puzzling Poetry is een verslavende game die je helpt gedichten te doorgronden. Ga met hulp van dichter Lucas Hirsch op zoek naar de plaats van de woorden, naar de verbanden tussen de woorden en naar het ritme.  
    Aanvang:  tussen 12 en 16 uur doorlopend 
  Leeftijd:  alle leeftijden

Workshop Buikenbeest

Zit er ook een beestje in jouw buik? Met het Huis van Gedichten breng je jouw eigen Buikenbeest tot leven en neem je hem grommend, fluisterend of zingend lekker mee naar huis.

    Aanvang:  tussen 13 en 16 uur doorlopend 
  Leeftijd:  4+

En verder
Verder verrast onze Poëziedame je met de mooiste gedichten en kun je in het Verhalenlab aan de slag bij de dichtworkshop van het Kinderboekenmuseum. 

Praktische info
De Poëzieparade is gratis voor bezoekers van het Kinderboekenmuseum. Je hoeft hiervoor niet te reserveren. 

De tentoonstelling Als we in woorden voelen staat van 29 januari t/m 28 mei. Ze is gemaakt rondom de installatie 'Zonder Handen', een virtual-reality-installatie die mogelijk werd gemaakt door het Letterenfonds en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons