Museumlessen

Groep 1/2 - Blij, boos en bang met Kikker


In de vrolijke tentoonstelling Ik ben Kikker komt de wereld van Kikker tot leven: ga schatgraven met Beertje en Kikker, zaag en schilder een bankje net als Rat en bak met Varkentje een heerlijke taart. Naast het bezoek aan de tentoonstelling gaan de leerlingen in de educatieruimte aan de slag met allerlei verschillende emoties die aan bod komen in de Kikker-verhalen. Grote gevoelens worden besproken én zelf uitgebeeld.

Doelstelling les: 

De leerling bezoekt met plezier de tentoonstelling Ik ben Kikker en maakt op actieve wijze kennis met Kikker én alle emoties die in de verhalen voorkomen. De les sluit aan bij de kerndoelen Nederlands en kunstzinnige oriëntatie.

Aantal leerlingen: maximaal 30 
Begeleiding:
1 begeleider op 5 kinderen
Duur: 75 minuten
Kosten: € 2,50 per leerling, begeleiding gratis
Werkvorm: klassikaal en in groepjes
Voorbereiding Geadviseerd wordt vooraf een boek over Kikker met de klas te lezen, vooral als de kinderen Kikker nog niet kennen.

Ik ben Kikker

In december 2016 opende het Kinderboekenmuseum de grote nieuwe tentoonstelling. Stap in de wereld van Kikker!


Lees meer

ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Papiria

Help jij Inktvraat te verslaan? Je krijgt hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. Vanaf 7 jaar.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons