Museumlessen

Groep 1/2 - Een brief voor Aap

Bij het Cultuurmenu bieden musea en erfgoedinstellingen gezamenlijk een programma voor het Haagse onderwijs, waarbij elke groep van de school een museum bezoekt volgens een doorlopende leerlijn.

Het Kinderboekenmuseum verzorgt de lessen voor groep 1 en 2, zij volgen de museumles
Een brief voor Aap.  De leerlingen bezoeken de tentoonstelling ABC met de dieren mee, waarin alles draait om bekende boekendieren en letters. De museumles start met een verhaal waarin Aap een brief heeft ontvangen maar niet kan lezen wat erin staat. Weten de leerlingen het wel? Door in de tentoonstelling op onderzoek uit te gaan ontdekken ze het vanzelf.

Mocht u als Haagse school geïnteresseerd zijn in het Cultuurmenu, dan kunt u contact opnemen met het Bureau Cultuurmenu via de website: www.cultuurmenu.nl. Voor niet-Haagse scholen is deze les (in tegenstelling tot Haagse scholen) rechtstreeks te boeken bij ons museum.

 

Aantal leerlingen: maximaal 30 
Begeleiding:
1 begeleider op 5 kinderen
Duur: 75 minuten
Kosten: € 2,50 per leerling, begeleiding gratis
Werkvorm: klassikaal en in groepjes
Voorbereiding Geen voorbereiding nodig

Ik ben Kikker

In december 2016 opende het Kinderboekenmuseum de grote nieuwe tentoonstelling. Stap in de wereld van Kikker!


Lees meer

ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Papiria

Help jij Inktvraat te verslaan? Je krijgt hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. Vanaf 7 jaar.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons