Museumlessen

Groep 3 - Boekenbeestenfeest

In de tentoonstelling ABC met de dieren mee is het één groot feest vol letters en bekende boekendieren. Een vrolijke alfabetroute leidt de leerlingen langs opdrachten waar ze spelenderwijs oefenen met letters, klanken en woorden. Zo helpen ze Kleine Ezel met de zoekgeraakte letters, maken ze woorden met de letter-ijsschotsen van Kleine IJsbeer en bedenken ze een nieuw verhaal met Pim en Pom in de hoofdrol.

Met inspiratie uit de tentoonstelling maken de leerlingen tenslotte onder begeleiding van een museumdocent een eigen verhaal. In het spannende schaduwatelier van het museum maken ze van het verhaal een echte voorstelling!

Doelstellingen les:
Het spelenderwijs stimuleren van beginnende geletterdheid en het ontdekken, beleven en zelf maken van verhalen. De les sluit aan bij de kerndoelen Nederlands en kunstzinnige oriëntatie.

 

Aantal leerlingen: maximaal 30 
Begeleiding:
1 begeleider op 5 kinderen
Duur: 90 minuten
Kosten: € 2,50 per leerling, begeleiding gratis
Werkvorm: klassikaal en in groepjes
Voorbereiding geen voorbereiding nodig

Ik ben Kikker

In december 2016 opende het Kinderboekenmuseum de grote nieuwe tentoonstelling. Stap in de wereld van Kikker!


Lees meer

ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Papiria

Help jij Inktvraat te verslaan? Je krijgt hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. Vanaf 7 jaar.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons