Museumlessen

Groep 3 - Wie is Kikker?

Kikker is heel tevreden met zichzelf. Maar dan ontdekt hij dat hij geen taarten kan bakken en niet kan vliegen, lezen en timmeren. Wat kan hij eigenlijk wel? In de les 'Wie is Kikker' staat het boek 'Kikker is Kikker' centraal. Aan de hand van dit verhaal ontdekken de leerlingen wat Kikker en zijn vriendjes kunnen, wat ze zelf kunnen en hoe belangrijk het eigenlijk is om tevreden met jezelf te zijn. Natuurlijk brengen zij een bezoek aan de tentoonstelling Ik ben Kikker .


Doelstelling les:

De leerling bezoekt met plezier de tentoonstelling en denkt na over de eigen identiteit, zelfvertrouwen en de rol die kennis en vaardigheden daarbij spelen. De les sluit aan bij de kerndoelen Nederlands en kunstzinnige oriëntatie.

Aantal leerlingen: maximaal 30 
Begeleiding:
1 begeleider op 5 kinderen
Duur: 90 minuten
Kosten: € 2,50 per leerling, begeleiding gratis
Werkvorm: klassikaal en in groepjes
Voorbereiding Geadviseerd wordt vooraf een boek over Kikker met de klas te lezen, vooral als de kinderen Kikker nog niet kennen.

Ik ben Kikker

In december 2016 opende het Kinderboekenmuseum de grote nieuwe tentoonstelling. Stap in de wereld van Kikker!


Lees meer

ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Papiria

Help jij Inktvraat te verslaan? Je krijgt hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. Vanaf 7 jaar.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons