Museumlessen

Groep 4 - Op avontuur door Papiria

Wat is er zo bijzonder aan Dolfje Weerwolfje? Waarom heeft Meester Jaap altijd spekkies in zijn la en draagt Aagje altijd roze kleren? Tijdens de les leren de leerlingen alles over bijzondere kenmerken en eigenschappen van bekende boekenpersonages. In het literaire luilekkerland Papiria gaan de leerlingen vervolgens gewapend met een Slurper aan de slag met het creëren van een eigen verhaalfiguur. In de afsluitende workshop maken ze een verhaal, gedicht of tekening waarin dit personage als hoofdpersoon terugkomt. 


Doelstelling les:

De leerling denkt na over de ontwikkeling van een personage en begrijpt dat dit een belangrijk onderdeel is van het schrijven van een verhaal. De les sluit aan bij de kerndoelen Nederlands en kunstzinnige oriëntatie.

Aantal leerlingen: maximaal 30 
Begeleiding:
1 begeleider op 5 kinderen
Duur: 120 minuten
Kosten: € 3,75 per leerling, begeleiding gratis
Werkvorm: klassikaal en in groepjes
Voorbereiding geen voorbereiding nodig

Ik ben Kikker

In december 2016 opende het Kinderboekenmuseum de grote nieuwe tentoonstelling. Stap in de wereld van Kikker!


Lees meer

ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Papiria

Help jij Inktvraat te verslaan? Je krijgt hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. Vanaf 7 jaar.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons