Museumlessen

Groep 1/2 - Een koffer vol Kinderboekenbeesten

In samenwerking met de Bibliotheek Den Haag biedt het Kinderboekenmuseum een speciaal project aan. Lezen in de klas over beroemde prentenboekdieren en daarna naar het Kinderboekenmuseum om de boeken in het echt te beleven. Leen de Biebkoffer met 25 prentenboeken, een handleiding en allerlei extra materialen!


Lezen in de klas...
Vier weken lang leest u de boeken samen met de kinderen. In de handleiding staan verwerkingssuggesties. u vindt in de koffer ook extra materialen zoals een handpop van Kikker, een reuzenboek van Rupsje Nooitgenoeg, en cd met liedjes en het 'Pim en Pom memospel'.

...en dan naar het Kinderboekenmuseum!
Aan het eind van de leesperiode brengt u tegen een sterk gereduceerd tarief met uw klas een bezoek aan de tentoonstelling ABC met de dieren mee, een groot feest vol letters en alle dieren waar de leerlingen de afgelopen weken over gelezen hebben. Hier volgt u de museumles Boekenbeestenfeest.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor Biebkoffer Plus? Dat kan via de website van Edubieb Den Haag. Het Kinderboekenmuseum neemt na de aanmelding contact met u op voor het inplannen van de museumles.

 

Periode  4 weken in het schooljaar 2015-2016 volgens rooster 
Kosten € 45,00 per project incl. museumles Boekenbeestenfeest 
Aanmelden  Aanmelding verloopt via de Bibliotheek via deze link 

 

Ik ben Kikker

In december 2016 opende het Kinderboekenmuseum de grote nieuwe tentoonstelling. Stap in de wereld van Kikker!


Lees meer

ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Papiria

Help jij Inktvraat te verslaan? Je krijgt hulp van bekenden als Dolfje Weerwolfje, Minoes en Pippi Langkous. Vanaf 7 jaar.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons