Een boek voor jou

23-01-2017

Een boek voor jou

Wat een mooi initiatief van Marit Törnqvist in samenwerking met Em. Querido’s Kinderboeken Uitgeverij, VluchtelingenWerk Nederland en het Nederlands Letterenfonds! Zij maakten Een boek voor jou, een prachtig geïllustreerd boek dat vol staat met Nederlandse verhalen in het Arabisch. Het boek wordt verspreid in asielzoekerscentra in heel Nederland en cadeau gedaan aan alle Arabisch sprekende kinderen die als vluchteling nog maar net in Nederland zijn aangekomen.

Met Een boek voor jou kunnen de kinderen al snel na aankomst kennis maken met Nederland en de cultuur waarin ze terecht zijn gekomen, in de hoop dat ze ontspanning vinden en samen met hun ouders het boek kunnen delen. De bundel bevat verhalen en tekeningen van onder andere Annie M.G. Schmidt, Fiep Westendorp, Toon Tellegen, Max Velthuijs, Thé Tjong-Khing, Jacques Vriens, Paul van Loon, Bette Westera, Charlotte Dematons, Philip Hopman en natuurlijk van Marit Törnqvist zelf.

Iedereen heeft belangeloos meegewerkt aan dit boek. Voor de kinderen die een andere taal spreken, zijn boeken met geen of weinig Nederlandse tekst beschikbaar. ABC met de dieren mee

Van Nijntje tot Kleine Ezel: in de tentoonstelling ABC met de dieren mee ontmoet je al klimmend, klauterend en vooral spelend de leukste kinderboekenbeesten.

Lees meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!Verzenden »

Illustratie: Charlotte Dematons