De Schoolschrijver

maandag 22 januari 2018

Maandag 22 januari 2018 ging de 8ste editie van De Schoolschrijver start. Dit is een initiatief waarbij kinderboekenschrijvers worden ingezet om leerlingen taalsterk te maken. Mede dankzij het Kinderboekenmuseum start het programma nu ook in de regio Den Haag.

De Haagse aftrap was op de OBS Erasmus, waar Ineke Mahieu maandagochtend als Schoolschrijver onthaald en beëdigd wordt in bijzijn van alle leerlingen, ouders en leerkrachten van de school. Ook de Heleen Parkhurstschool, OBS Max Velthuijs  en ’t Schrijverke (Zoetermeer) nemen deel aan dit belangwekkende project. Claudia Jong, Rian Visser en Marie-Louise & Mark Sekrève hebben zich als Schoolschrijver aan deze scholen verbonden.

De directeur van het Kinderboekenmuseum, Aad Meinderts, is blij dat het museum als partner van De Schoolschrijver het programma nu ook in Den Haag mogelijk maakt. ‘Het museum staat voor leesbevordering en het stimuleren van de eigen talenten en creativiteit, en De Schoolschrijver sluit daar perfect bij aan.’

De Schoolschrijver is een avontuurlijk taaltraject waarbij bekende kinderboekenauteurs zich een half schooljaar aan een basisschool verbinden om het leesplezier en de schrijfvaardigheid van kinderen te vergroten.