Voorleesontbijt

woensdag 24 januari 2018

De prinses las voor uit Ssst! De tijger slaapt, een verrassend en interactief prentenboek van de Duitse schrijver en tekenaar Britta Teckentrup. Dit boek is door bibliotheken uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2018 en staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen.

De peuters en kleuters van Kinderopvang 2Samen luisterden ademloos naar het verhaal van de slapende tijger en de dieren die  haar niet wakker willen maken.

Jaarlijks worden Bekende Nederlanders uitgenodigd om voor te lezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Voorgaande edities lazen Erik van Muiswinkel, minister Ivo Opstelten, Spike van DI-RECT, Bart Chabot en Alexander Pechtold voor in het Kinderboekenmuseum.

Het was niet voor het eerst dat Prinses Laurentien het museum bezocht. Net als het museum vindt ze leesbevordering heel belangrijk. Bovendien schrijft ze zelf kinderboeken.

Het Nationale Voorleesontbijt is het startschot voor de Voorleesdagen. Een week waarin voorlezen in het zonnetje staat. De Voorleesdagen zijn dit jaar van 24 januari t/m 3 februari.