De vloek van Woestewolf

Aansluitend bij het thema van de Kinderboekenweek, staat het museum deze herfst in het teken van 'Heerlijk huiveren'. Daarom toont het museum een keuze uit de spannende decors die Carl Hollander illustreerde voor de tv-serie.

Velen herinneren zich de serie als vreselijk eng en griezelig. Behalve de muziek van Rogier van Otterloo en het verhaal maakten met name ook de tekeningen van Hollander grote indruk op het toen jonge publiek. De vloek van Woestewolf is speciaal geschreven voor de tv door Paul Biegel. Deze serie dankt zijn bekendheid vooral aan een voor die tijd nog nieuwe filmtechniek, de zogenaamde Chroma-key techniek, waarbij acteurs in een lege blauw geschilderde studio speelden, het blauw kon je later eruit filteren en vervangen door andere beelden. Carl Hollander  tekende de achtergronden voor de verschillende scenes. Het museum exposeert nu een selectie van de originele decorstukken.

Later verscheen De vloek van Woestewolf, bewerkt door Biegel en geïllustreerd door Hollander, ook in boekvorm. Het boek is nu één van de kerntitels van de Kinderboekenweek. Lemniscaat heeft het boek opnieuw uitgebracht met ook kleurenillustraties van de oorspronkelijke decors, die hier in het museum te zien zijn.

 

De tentoonstelling is te zien t/m 26 november. 

Benieuwd naar huiveringwekkend heerlijke herfstactiviteiten van het Kinderboekenmuseum?

Nu te zien

Uit de collectie van het museum